Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Олег Синютка

Середа, 16 вересня 2015, 15:37

Синютка обіцяє завершити реконструкцію Львівського перинатального центру у 2016 році

Олег Синютка

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі на вул. Дж. Вашингтона стартували будівельно-монтажні роботи.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як наголосив сьогодні, 16 вересня, голова Львівської ОДА Олег Синютка у 2016 планується здати в експлуатацію перинатальний центр, на що буде передбачено додаткові кошти.

Наразі цього року заплановано завершити усі зовнішні роботи – накрити дах, вставити вікна та утеплити приміщення. Окрім того, будівельники підведуть комунікації, щоб з початком зими розпочати внутрішні роботи.

"На цей об'єкт у цьому році виділено 45 млн. грн з державного бюджету. За ці кошти ми повинні до кінця року завершити усі зовнішні роботи. Кошторисна вартість усіх будівельно-монтажних робіт становить 120 млн. грн, однак хочемо здешевити цю вартість за рахунок зменшення цілого ряду кошторисів. Окрім того, сподіваємося, що на обладнання зможемо залучити й позабюджетні кошти", – зазначив Олег Синютка.

За його словами, наступного тижня кількість працівників, які працюватимуть на об'єкті зросте до 100 осіб, а кількість техніки збільшиться до 8 одиниць.

Зазначимо, що реконструкцію перинатального центру, як і раніше здійснює ПАТ "Аеробуд".

Нагадаємо, Львівський перинатальний центр закритий на ремонт з жовтня 2013 року. У межах проекту "Нове життя" планувалося на базі медичного закладу створити регіональний клінічний перинатальний центр, а також ще 2-3 заклади ІІІ рівня перинатальної допомоги і мережу міжрайонних перинатальних центрів. Проект на 75% фінансується з держбюджету, на 25% – за кошти міста.

Проте, у зв’язку з відсутністю ремонту, 500 працівників закладу майже 2 роки перебувають без роботи. Цього літа вони двічі влаштовували пікет перед стінами Львівської ОДА, вимагаючи провести кінцеву експертизу стану перинатального центру та якнайшвидше оголосити тендер на визначення нового підрядника з будівництва, що посадовці обіцяли зробити ще в квітні цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.