Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

dt.ua

Середа, 30 вересня 2015, 13:29

З початку року до Європи прибуло понад 500 тис біженців

біженці

Більше півмільйона мігрантів прибули до країн ЄС цього року, переважно із Сирії.

Про це повідомляє Еuobserver.

За даними Міжнародної організації з міграції, опублікованими 29 вересня, 522 тис нелегальних мігрантів та біженців прибули до Європи морським шляхом з початку цього року.

Загалом 388 324 біженців висадилися у Греції, ще 130 891 прибули до Італії. Загинули у Середземному морі близько 2 890 мігрантів.

Зазначимо, нещодавно Грецький лідер Ціпрас і його турецький колега Ахмет Давутоглу, погодилися оновити греко-турецької співпрацю з питання біженців. Вони також обговорили зміцнення двосторонніх відносин, особливо в галузях економіки, культури і транспорту.

Нагадаємо, Єврокомісія пропонує розподілити між країнами-членами Євросоюзу 160 тисяч біженців.

Наразі з 15 вересня Угорщина перекрила кордон для нелегалів і розглядає заявки на отримання притулку, лише якщо вони заповнені на території Сербії. Відтак, біженці відтепер прибувають до Німеччини через Хорватію. Загалом, на кінець вересня, понад 73 тисячі мігрантів перетнули кордон Хорватії, відколи свої кордони закрила Угорщина.

Також, як зазначив міністр закордонних справ України Павло Клімкін 7 вересня, у разі вступу України до Європейського Союзу, країна прийматиме біженців з Близького Сходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.