Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Нацбанк

rbc.ua

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 12:35

Нацбанк застосує санкції проти Росії

Нацбанк

Нацбанк зобов'язав банки надати відомості про наявність банківських рахунків та залишки коштів осіб і компаній із Росії, щодо який Україна ввела санкції.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Національний банк розробив механізм виконання рішення РНБО  від 2 вересня  "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Серед вказаних санкцій – блокування активів, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, заборона на встановлення ділових контактів, зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів), запобігання виведенню капіталів за межі України тощо.

Також Нацбанк зобов'язав банки у триденний строк надати відомості про наявність банківських рахунків та залишки коштів на них 388 фізичних осіб та 105 юридичних осіб, які підпадають під дію санкцій. Банки мають щомісяця надавати Нацбанку інформацію щодо залишків коштів на цих рахунках та про спроби проведення фінансових операцій.

Сьогодні, 2 жовтня, постанова набрала чинності та буде діяти протягом строку застосування санкцій.

Нагадаємо, 16 вересня президент Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.