Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Арсеній Яценюк

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 15:54

Яценюк підвищив розмір стипендій

Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підвищив розмір стипендій для студентів з першого вересня 2015 року.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, з 1 вересня 2015 року розмір мінімальної звичайної академічної стипендії для учнів професійно-технічних навчальних заведений становить 311 грн на місяць.

Для студентів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" або "бакалавр", уряд встановив стипендію на рівні 622 грн в місяць.

Студенти вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "бакалавр", "спеціаліст" або "магістр", отримуватимуть 825 грн в місяць.

Також з 1 вересня збільшено розмір соціальної стипендії.

Для учнів професійно-технічних навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, стипендія становить 961 грн на місяць, а для студентів вищих навчальних заведений – 1 989 тис. грн на місяць.

Нагадаємо, наприкінці липня міністр освіти і науки Сергій Квіт повідомляв, що стипендії у вищих навчальних закладах не будуть переглядатися і залишаться такими, якими є зараз.

Також зазначимо, що 17 вересня Верховна Рада затвердила збільшення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.