Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

комуністи

Четвер, 15 жовтня 2015, 13:40

Комуністам остаточно заборонили брати участь у виборах

комуністи

Комуністичним партіям України заборонили брати участь у місцевих та загальнодержавних виборах.

Про це повідомляє Окружний адміністративний суд Києва.

Відтак, 13 жовтня Окружний адмінсуд Києва остаточно відмовив Комуністичній партії України у задоволенні позову до Міністерства юстиції України.

Цим позовом партія намагалася оскаржити заборони Мін'юсту на участь у виборах та провести анти-дискримінаційну експертизу ЗУ "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", перевірку закону щодо відповідності його положень вимогам Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року та рішенням Європейського суду з прав людини, а також визнати протиправним.

КПУ також намагалася скасувати наказ Мін'юсту від 23.07.2015 №1312/5 "Про затвердження Правового висновку Комісії з питань дотримання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Нагадаємо, у липні Міністерство юстиції заборонило комуністичним партіям брати участь у місцевих та загальнодержавних виборах. Ця заборона поширюється на всі комуністичні партії країни: Комуністична партія України, Комуністична партія України оновлена і Комуністична  партія України робітників і селян.

КПУ звернулася з позовом до суду, натомість міністерство дозволило комуністам брати участь у виборах, якщо вони змінять назву і символіку.

Зазначимо, 9 квітня Верховна рада заборонила використання комуністичної символіки. Депутати підтримали закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.