Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2015

Четвер, 5 листопада 2015, 13:57

На Львівщині 22 виборчі округи залишилися ні з чим

вибори 2015

Серед новообраних депутатів до Львівської облради третина є львів'янами, а 22 виборчі округи не матимуть свої представників у владі.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Понад третина депутатів, яких обрано до Львівської обласної ради, є мешканцями Львова.

За словами начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Федіра Алєйнікова, у обласній раді засідатиме 34 львів’янина, при тому, що в обласному центрі функціонувало 16 виборчих округів.

"Щодо районів Львівщини, то найбільше депутатів нової ради мешкає на Пустомитівщині – вісім, серед міст обласного значення лідирує Дрогобич, де проживає чотири обранці. Натомість в обласній раді не буде жодного мешканця Мостиського і Старосамбірського районів", – наголосив Алєйніков.

Відтак, 22 територіальні виборчі округи не матимуть свого представництва в обласній раді, натомість 13 округів представлятуть по два депутати, 49 округів матимуть по одному представнику.

Зазначимо, для проведення чергових виборів депутатів обласної ради було утворено 84 територіальні виборчі округи, така ж кількість обласних депутатів. З них 55 є позапартійними, а 29 – членами політичних партій.

Нагадаємо, з'явився список депутатів, які проходять до Львівської обласної ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.