Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

стіна на кордоні

еuronews

Середа, 11 листопада 2015, 14:17

Словенія відгороджується від Хорватії великою китайською стіною

стіна на кордоні

Словенія розпочала будувати стіну на кордоні з Хорватією, щоб зменшити потік біженців у країну.

Про це повідомляє Euronews.

Сьогодні, 11 листопада, на кордоні Словенії та Хорватії виросли перші ділянки загорожі, яку Любляна почала споруджувати, аби взяти під контроль потік мігрантів.

Десятки вантажівок з будматеріалами та колючим дротом супроводжують поліція та військові.

Зазначимо, за останній місяць до Словенії прибули близько 180 тисяч біженців, більшість з них прямують до Австрії та Німеччини, проте уряд країни боїться, що Австрія закриє кордон і тисячі мігрантів опиняться зачиненими у Словенії.

"Такий великий наплив мігрантів може загрожувати безпековій ситуації в Словенії і як прем‘єр-міністр я не можу допустити гуманітарної катастрофи у країні. Огорожі потрібні для того, щоб упорядкувати неконтрольований перетин кордону біженцями, запобігти розпорошеню мігрантів, скерувати їх в прикордонні пункти, де ми будемо робити все, щоб контролювати цей потік", – заявив очільник словенського уряду Міро Церар.

Водночас у Любляні запевняють, що стіна – лише превентивний захід, і кордон з Хорватією залишиться відкритим. Ще у жовтні на охорону кордонів Словенії була відправлена армія, а 23 жовтня до країни прибула рекордна на той час кількість біженців на добу – понад 12,5 тисяч.

 

Нагадаємо, раніше загорожу протяжністю у 175 км на кордоні з Сербією спорудила Угорщина. Саме після цього мігранти почали змінювати маршрут і таким чином опинилися в Словенії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.