Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

АТО

Четвер, 12 листопада 2015, 10:29

З 12 листопада іномемці можуть служити в українських військах

АТО

Сьогодні набув чинності закон, що дозволяє іноземцям служити в Збройних силах України.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, закон 11 листопада був опублікований в газеті "Урядовий кур'єр" і вступає в дію 12 листопада.

Відповідно до закону, іноземці та особи без громадянства, які проходять військову службу за контрактом у Збройних силах України, підписують зобов'язання, носять військову форму одягу, їм довічно встановлюються військові звання.

Також у законі зазначено, що іноземці та особи без громадянства, які проходять військову службу, є військовослужбовцями і мають статус військовослужбовця.

Разом з тим законом визначається таке поняття як найманство. Згідно з документом, найманцем є особа, яка: спеціально завербовано на місці або за кордоном для того, щоб битися у збройному конфлікті; фактично бере безпосередню участь у воєнних діях; бере участь у військових діях, керуючись, головним чином, бажанням одержати особисту вигоду, і якій в дійсності обіцяно стороною або за дорученням сторони, що перебуває у конфлікті, матеріальну винагороду, що істотно перевищує винагороду, обіцяну або виплачувану комбатантам такого ж рангу і функцій, які входять в особовий склад збройних сил даної сторони.

Нагадаємо, на початку місяця Петро Порошенко підписав закон, який дозволяє іноземцям служити в лавах Збройних сил України.

2 листопада в Україні розпочався осінній призов, на службу планують призвати 11000 тисяч чоловік у віці від 20 до 27 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.