Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Бельгія

ukrinform.ua

П'ятниця, 27 листопада 2015, 09:23

Бельгія знизила рівень терористичної загрози

Бельгія

У столиці Бельгії  Брюсселі достроково знизили рівень терористичної загрози з четвертого до третього.

Про це повідомляє Euronews.

Четвертий – найвищий – мав протриматися до 30 листопада. Відтак, його понизили до третього, такого ж як на решті території країни.

Наразі антитерористичні рейди у Бельгії тривають. У 26 листопада правоохоронці провели низку обшуків у містах Самбрвіль та Верв‘є. Поліція, армія та спецслужби досі полюють на ймовірного виконавця паризьких терактів Салаха Абдеслама та його поплічника Мохамеда Абріні. Їх оголосили у міжнародний розшук.

Тим часом ЗМІ дізналися, що влада брюссельського району Моленбек, населеного переважно мусульманами, ще в червні склала список небезпечних радикалів. І виконавці паризьких терактів у ньому були.

Також вчора до поліції звернулися служителі найбільшої мечеті Брюсселя. Вони отримали лист із білим порошком, але тривога була хибною. Підозрілою субстанцією була не сибірка, а борошно.

Нагадаємо, Брюссель майже тиждень перебував умовах найвищого, четвертого рівня терористичної загрози: у місті були закриті метро, усі навчальні заклади, великі торговельні та розважальні центри, музеї.

 Зазначимо, 13 листопада, приблизно о 21:30 год, у столиці Франції Парижі сталося практично одночасно шість терактів, внаслідок яких загинули понад 150 осіб, близько 200 отримали поранення, 80 з яких знаходяться в тяжкому стані.

Також міністри оборони країн ЄС підтримали прохання Франції надати їй військову допомогу через теракти в Парижі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.