Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Росія

antikor.com.ua

П'ятниця, 27 листопада 2015, 12:00

Росія готується до торговельної війни з Туреччиною

Росія

Через збитий турецькими військами СУ-24 Кремль готовий вдатися до звичних заходів – економічних санкцій та розв‘язати торговельну війну з Туреччиною.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, першими жертвами російської політики стануть турецькі апельсини та інші овочі і фрукти, що продаються в російських магазинах. Російські міністри вже готують список заборонених товарів.

"В цих документах мова піде про запровадження обмежень та заборон на діяльність економічних структур Туреччини на території Росії, обмежень та заборон на поставки продукції, зокрема і продовольчих товарів, виконання робіт та надання послуг турецькими компаніями та про інші обмежувальні заходи", – зазначають у міністерстві сільського господарства Росії.

Також, за їхніми словами, доля Туреччини в в російському продовольчому імпорті – лише 4%, а після аналогічних санкцій проти ЄС, США, Австралії – це крапля в морі.

"Ми чуємо погрози: "деякі проекти можуть бути заморожені, зв‘язки розірвані". Хіба таку реакцію можна назвати адекватною? Політики та військові мають сісти і обговорити ситуацію", – обурюється реакцією Кремля турецький президент Реджеп Таїп Ердоган.

Проте санкції заторкнуть й інші, значно серйозніші зв‘язки. З російського ринку планують вигнати турецькі будівельні компанії. Може буде згорнуте будівництво атомної станції на півдні Туреччини, яке здійснює "Росатом". Під загрозою і "Турецький потік", газопровід, по якому росіяни планували постачати газ в Європу в обхід України.

Зазначимо, патріотично налаштовані росіяни вже оголосили бойкот Туреччині.

Нагадаємо, 24 листопада Туреччина повідомила, що її винищувачі F-16 збили російський бойовий літак СУ-24 після того, як він порушив повітряний простір країни на кордоні з Сирією. Міністерство оборони Росії підтвердило, що літак брав участь у бомбардування бойовиків у Сирії.

У результаті цього впав курс російського рубля та турецької ліри, порівняно з доларом та євро, а російський уряд посилив контроль за харчовою продукцією з Туреччини.

ООН і НАТО у цьому інциденті підтримали Туреччину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.