Реклама,  9 грудня 2015

Забудовник вул. Варшавська-Соснова у Львові: Рішення виконкому – незаконне

Рішення виконавчого комітету Львівської міськради від 08.12.2015 року про скасування дозволу з порушення об’єктів благоустрою для влаштування будівельного майданчика на вул. Варшавська-Соснова є необґрунтованим та незаконним.

Забудовник розцінює його як незаконний тиск конкретних посадових осіб і чиновників із залученням адміністративного ресурсу.

Про це заявив у коментарі ІА ZIK адвокат забудовника – об’єднання «Львівоблагропромбуд» – Дмитро Стельмащук.

Він зазначив, що об’єднання «Львівоблагропромбуд» має необхідну державну експертизу, на відсутність якої посилається виконавчий комітет ЛМР, як на основну причину скасування дозволу Шевченківської районної адміністрації для влаштування будівельного майданчика.

«Проте, який причинно-наслідковий зв’язок між наявністю експертизи і дозволом на облаштування будмайданчика, для нас залишається загадкою, оскільки у правовому полі це питання ніяк не пов’язано. Більше того, на розі вул. Варшавська-Соснова не проводилися і не проводяться будь-які будівельні роботи, про що неодноразово зазначалося у всіх попередніх заявах Об’єднання «Львівоблагропромбуд», – наголосив адвокат.

За його словами, забудовник проводив огородження будмайданчика саме для проведення вишукувальних робіт, влаштування під’їзних шляхів, складування будівельних матеріалів, підведення тимчасових інженерних мереж, тощо, тобто, безпосередня підготовка відведеної земельної ділянки для початку здійснення будівництва об’єкта.

«Об’єднання «Львівоблагропромбуд» діє виключно в межах чинного законодавства на підставі належних дозвільних документів», – підкреслив Д. Стельмащук.

 

Говорячи про дозвіл №55 Шевченківської районної адміністрації для влаштування будівельного майданчика від 18.11.2015року, адвокат зазначив, що це «окрема історія, яка йде врозріз з «позицією виконкому», оскільки, дозвіл виданий на термін виконання робіт з 18.11.2015 по 25.12.2016 рр.

«Для проведення наших робіт згідно з «Правилами благоустрою м. Львова» було укладено Договір про здійснення нагляду за відновленням об’єктів благоустрою та усунення пошкоджень цих об’єктів внаслідок виконання ремонтних робіт на території міста Львова №50/2015 від 23.10.15р. з Львівським комунальним ремонтно-аварійним підприємством «ТРАП», відповідно до договору об’єднанням «Львівоблагропромбуд» було повністю здійснено оплату за весь час, на який було надано дозвіл – 4900 грн (350 грн/міс). Укладення такого договору і сплата відповідних сум була необхідною підставою для видачі дозволу Шевченківської райадміністрації. Оплата здійснена, правила благоустрою не порушені, жодних зауважень з боку Шевченківської РА та ЛКП «ТРАП» не надходило», – розповів він.

«Враховуючи вищесказане, рішення виконавчого комітету ЛМР від 08.12.2015 року вважаємо необгрунтованим та незаконним, більше того, ми розцінюємо таке протиправне рішення як незаконний тиск на забудовника конкретних посадових осіб і чиновників із залученням адміністративного ресурсу», – наголосив Стельмащук.

Адвокат додав, що забудовник вважає дії чиновників, які прийняли відповідне рішення, незаконними. Він буде звертатися до органів прокуратури з письмовими заявами «про наявність у діях цих осіб складу злочину, прийняття завідомо неправомірного рішення та наявності в діях посадовців ознак корупційних правопорушень, оскільки, законних підстав чи належного обґрунтування таких дій чиновників немає».

Дмитро Стельмащук також прокоментував заяву начальника юридичного управління міськради Гелени Пайонкевич щодо того, що «забудовник ніяк не пояснив чиновникам, чому, отримавши містобудівні умови та обмеження на зведення триповерхового будинку, на сайті забудовник продавав квартири у десятиповерховому будинку».

«Можемо зазначити, що жодних звернень, скарг, листів чи будь-яких запитів до об’єднання «Львівоблагропромбуд» не надходило і на «сайті» Об’єднання «Львівоблагропромбуд» немає жодних даних про продаж квартир у 10-поверховому будинку, як і самого сайту Львівоблагропромбуду, на який посилаються чиновники», – сказав Стельмащук.

Він додав, що, за словами Гелени Пайонкевич, юристи мерії також скерують листа до прокуратури, оскільки там вже є порушене кримінальне провадження через скарги мешканців довколишніх будинків щодо незаконності забудови.

«Для нас така позиція є дуже дивною і незрозумілою, – заявив юрист. – На адресу об’єднання «Львівоблагропромбуд» не надходило жодних скарг чи запитів з будь-яких правоохоронних органів, в тому числі й з прокуратури щодо можливої незаконності будівництва, так як і сама відсутність будь-яких порушених кримінальних проваджень щодо незаконності забудови».

За його словами, озвучена позиція юридичного управління ЛМР «нам не зрозуміла, оскільки, ми маємо необхідну державну експертизу проекту, ба більше, не проводимо жодних будівельних робіт на об’єкті, про що ми неодноразово зазначали у всіх попередніх зверненнях, а всі звинувачення щодо так званої «незаконної забудови» є голослівними».

«Враховуючи вищеперелічену інформацію, вважаємо, що причиною такої позиції Юридичного управління ЛМР є необізнаність та некомпетентність у даному питанні, а, можливо, і неперевірена, завідомо неправдива інформація подана зацікавленими «третіми особами», – додав Д. Стельмащук.

Нагадаємо, виконавчий комітет Львівської міськради на засіданні 8 грудня скасував дозвіл з порушення об’єктів благоустрою для влаштування будівельного майданчика на вул. Варшавська-Соснова.

Раніше забудовник «Львівоблагропромбуд» подав до суду на міського голову Львова Андрія Садового через оприлюднену ним 27 листопада заяву щодо незаконних забудов.

«Всі ці звинувачення є голослівними і безпідставними. Вони не відповідають дійсності, – заявив юрист «Львівоблагропромбуд» Дмитро Стельмащук. – Забудовник був змушений звернутись до Шевченківського районного суду Львова із позовною заявою про захист ділової репутації юридичної особи та відшкодування моральної шкоди, що була завдана нашій організації у зв’язку із неправомірними діями. У першу чергу, йдеться про проектування, початок будівництва багатоквартирного житлового будинку на розі вул. Варшавської і Соснової».

Цього тижня під стінами Львівської міської ради може розпочатись безстроковий пікет через заклики міського голови Львова Андрія Садового не купувати квартири в ряді новобудов, які, за словами мера, зведені незаконно.

фото: ФБ Варта 1

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.