До ЄС прибуло понад 400 тисяч біженців

П'ятниця, 11 грудня 2015, 09:34

За останні три місяці до Євросоюзу прибуло більше 400 тисяч біженців.

Про це повідомляє Euronews.com.

Як свідчать останні дані статистичного бюро ЄС Євростат, кількість шукачів притулку у Євросоюзі різко зросла цього року.

Восени притулок у країнах ЄС попросило в півтора рази людей більше, ніж у той же період минулого року, і майже вдвічі більше, ніж у другому кварталі цього року. Загалом, з липня по вересень до ЄС прибуло понад 400 тисяч біженців із 149 країн. З них 5 тисяч 130 українців та 5 тисяч 630 громадян Росії.

Найбільша кількість прохачів притулку прибула з Сирії – близько 138 тисяч, Афганістану – понад 56 тисяч, та Іраку – більше 44 тисяч.

Найпопулярнішою країною призначення для мігрантів залишається Німеччина, де прохання про притулок подали 26% новоприбулих. Водночас таку ж кількість прохачів притулку – 26% прийняла й Угорщина. На третьому місці йде Швеція – 10%, а за нею – Італія і Австрія (по 7%).

На ці 5 країн припадає разом більше 75% всіх осіб, які вперше просять притулку в усіх 28 країнах Євросоюзу.

У третьому кварталі цього року країни ЄС розглянули понад 135 тисяч клопотань про притулок, майже половина справ отримала позитивну відповідь. Серед країн, які найчастіше казали "так" прохачам притулку, є Німеччина, Франція, Італія і Швеція.

Водночас Єврокомісія розпочала юридичну процедуру проти Угорщини за її закони про надання притулку. Ця країна не призупиняє рішення у разі їхнього оскарження й примушує людей залишити територію, що суперечить законам ЄС.

 

Мітки: біженці, ЄС, мігранти, статистичні дані