Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Татомир

dmsu.gov.ua

П'ятниця, 27 січня 2023, 12:28

Підрозділи Документ міграційної служби запрацюють ще у чотирьох країнах – Татомир

Юрій Татомир

У Німеччині, Словенії, Чехії та Туреччині відкриють підрозділи держпідприємства «Документ» для оформлення українського закордонного паспорта.

Про це сьогодні під час брифінгу у Львові розповів начальник Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області Юрій Татомир.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна буде оформити в підрозділі державного підприємства «Документ», яке є в управлінні Державної міграційної служби України, у Німеччині, Словенії, Чехії та Туреччині.

За словами Юрія Татомира, наразі не відомо, коли ці вони запрацюють, оскільки напрацьований лише алгоритм відкриття майбутніх підрозділів ДП «Документ».

«Якщо наші іноземні партнери приймали громадян України на внутрішніх паспортах і вони залишились на території іноземної держави без паспорта громадянина України для виїзду за кордон, то зараз надана можливість для оформлення паспорта для виїзду за кордон» – пояснив Татомир необхідність відкриття підрозділів ДП «Документ» за кордоном.

Станом на сьогодні 4 підрозділи ДП «Документ» працюють на території Польщі.

«На території Польщі функціонує вже 4 підрозділи ДП «Документ», які приймають громадян України для подачі на оформлення паспортів для виїзду за кордон. З’явилась додаткова послуга – заміна посвідчення водія» – додав Юрій Татомир.

Також з 17 листопада набули чинності зміни до постанов КМУ №302 та №152 щодо пересилання ID-картки та закордонного паспорта за кордон та по Україні.

«Щоб скористатись цією послугою, громадянину потрібно особисто звернутись до консульських установ чи посольств. Якщо оформлення паспорта відбувається на території України, то можна лишити заяву про те, що готовий паспорт хочуть переслати в певну консульську установу в іншій державі» – наголосила заступниця начальника ГУ ДМС у Львівській області Любов Онуфрійчук.

Тривалість цієї процедури – від 2-3 тижнів до 3-4 місяців.

Нагадаємо, що раніше Юрій Татомир повідомляв про роботу офісів підрозділу держпідприємства «Документ» в Польщі. Таким чином українські біженці, в яких закінчився термін дії документів, можуть отримати послуги міграційної служби.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.