Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кордон Угорщини

dt.ua

Середа, 16 грудня 2015, 09:54

Угорщина відмежувалася від нелегальних мігрантів

кордон Угорщини

Внаслідок будівництва стіни на кордоні та жорстких міграйційних правил в Уголрщину перестали прибувати біженці.

Про це повідомляє Euronews.

Міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сіярто, розповів, що останнім часом у країну перестали прибувати мігранти.

"Оскільки до нас щодня прибуває від 5 до 8-10 тисяч нелегальних мігрантів, нам слід було вжити заходів. Ми побудували паркан на зовнішньому кордоні Шенгенської зони й Євросоюзу, змінили законодавство, відправили тисячі поліцейських на кордони. Тепер наплив мігрантів зведено нанівець", – зазначив Петер Сіярто.

За його словами, Угорщина звернулася до ??Європейського суду, щоб оскаржити рішення про обов‘язкові квоти з розподілу мігрантів, яка порушує європейські закони. Адже, якщо біженців відправили до Угорщини, Болгарії, Румунії або Словаччини,то вони наступного дня переїдуть до Німеччини, і ніхто не знає, як цьому перешкодити.

Зазначимо, Єврокомісія розпочала процедуру проти Угорщини через нове міграційне законодавство, введене в дію у вересні.

Нагадаємо, 15 вересня, в Угорщині набули чинності нові міграційні правила, згідно з якими нелегальний перетин кордону – кримінальний злочин. Аби законно потрапити на територію Угорщини, біженці мають реєструватися на сербському боці кордону.

А 31 серпня Угорщина завершила будівництво 4-метрового паркану уздовж кордону із Сербією, звідки у країну проникають нелегальні мігранти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.