Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кордон Туреччини з Сирією

vosizneias.com

П'ятниця, 18 грудня 2015, 10:29

Туреччина зводить стіну на кордоні з Сирією

кордон Туреччини з Сирією

Туреччина посилила охорону кордону з Сирією, щоб контролювати потік біженців та виявляти потенційних терористів.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, у країні посилили 139 постів, що межують з територіями, підконтрольними угрупованню ІДІЛ в Сирії. Від початку року понад 900 членів угруповання ІДІЛ потрапили в руки турецьких прикордонників. У них вилучили 54 паспорти різних країн.

"Ми перешкоджаємо будь-якому незаконному проникненню в зону, що під нашим контролем, на лінії кордону. Прикордонні загони не допускають жодного проходу, окрім дозволеного міжнародними угодами та національним законодавством", – зазначають у прес-службі уряду.

Наразі, з метою захистити провінції Кіліс та Газіантеп, вже споруджується огорожа завдовжки 81 км.

"Щоб посилити нашу лінію контролю, запроектовано встановлення 3 метрової модульної стіни. Її спорудження триває. Вона повинна покращити ефективність контролю потоку біженців та зупинити нелегальний перетин нашого кордону", – додали у прес-службі уряду.

Зазначимо, ЄС пообіцяв 3 млрд євро та політичні поступки Анкарі в обмін на посилення прикордонних патрулів. Це включає контроль потоку біженців із сирійських територій.

"Стіна, що споруджується, сповільнить хвилю біженців, але не зупинить її. ЄС натиснув на Туреччину, аби та посилила прикордонний контроль через проникнення закордонних бойовиків через Туреччину до Сирії. Нині Анкара намагається це зупинити. Туреччина надсилає цих бойовиків до країн, з яких вони приїжджають – Британії, Франції, Німеччини", – наголосив політичний експерт.

США тривалий час закликали Туреччину встановити контроль на межі з Сирією. Сьогодні Анкара у цьому зацікавлена набагато більше через підтримку НАТО у протистоянні з Росією.

Нагадаємо, нещодавно Євросоюз та Туреччина відновили переговори про вступ до ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.