Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

проспект Червоної Калини

Середа, 23 грудня 2015, 14:36

За новий кредит ЄБРР у Львові відновлять колектор на Сихові

проспект Червоної Калини

Львів отримав додаткові 6 млн євро від ЄБРР для закінчення робіт з будівництва трамвайної колії на Сихів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 23 грудня, Європейський банк реконструкції та розвитку надав Львову додатково 6 млн євро кредиту для закінчення робіт з будівництва трамвайної колії на Сихів, зокрема, для заміни каналізаційного колектора, ремонту моста на вул.Хуторівка та будівництва з’їзду з моста.

За словами директора ЛКП «Львівавтодор» Олега Берези, додаткові кошти, надані ЄБРР, є необхідними для відбудови каналізаційного колектору на пр. Червоної Калини та мостом на вул. Хуторівка, які є ключовими ділянками у проекті трамвайного сполучення.

«Додаткові кошти будуть спрямовані на будівництво нового колектора, на реконструкцію моста на вул.Хуторівка та з’їзду з цього моста для того, щоб запусти тролейбусний маршрут з вул.Хутрівка на Сихів. Орієнтовно, 5,2 млн євро будуть використані на колектор. Кредит наданий під 5,5% до 2022 року», – наголосив Олег Береза.

Кошти також будуть використані для будівництва нового з’їзду, який забезпечить можливість повороту ліворуч з вулиці Хуторівка, до проїжджої частини проспекту Червоної Калини у напрямку на північ.

«Також Банк виділив кошти на закупівлю нових трамваїв. І по цій колії, яка сьогодні прокладається, вже в наступному році будуть їздити нові трамваї. Львівське підприємство «Електрон» виграло міжнародний тендер і буде постачати трамваї в рамках проекту з ЄБРР», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, перший кредит у 6 млн. євро, наданий ЄБРР, та паралельний інвестиційний грант у розмірі 5 млн. євро від німецького міністерства охорони навколишнього середовища в 2013 році були спрямовані на розвиток міської трамвайної мережі у Львові.

Проект «Трамвай на Сихів» планували завершити ще до кінця цього року. Згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладають по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини до «Санта-Барбари».

Нагадаємо, 17 грудня на сесії Львівської міськради депутати підтримали умови додаткового кредиту ЄБРР для будівництва трамваю на Сихів на 6 млн євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.