Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Пенсійний фонд Львівщини

Понеділок, 1 лютого 2016, 13:37

Скоротять сім керівних посад в управлінні Пенсійного фонду Львівщини

Пенсійний фонд Львівщини

Замість 28 управлінь Пенсійного фонду у районах і містах області залишать лише 21: скорочуватимуть лише керівні посади.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначила начальник управління Пенсійного фонду Львівщини Галина Недзельська, головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області у 2016 році планує оптимізувати структуру: зокрема, скоротити сім управлінь.

"Може збільшитись й кількість звичайних працівників, які безпосередньо працюють з пенсіонерами. Це, зокрема, пов'язано зі створенням об’єднаних громад, на території кожної з яких плануємо відкрити відділи обслуговування пенсійного фонду", – наголосила Галина Недзельська.

За словами заступника начальника головного управління Руслани Іванкової, пенсіонери, які продовжують працювати, надалі отримуватимуть тільки 85% від призначеної пенсії. Натомість працюючі держчиновники-пенсіонери цього року не матимуть її взагалі.

"Працюючим пенсіонерам пенсії виплачуються в розмірі 85% від призначеного розміру. Проте він має бути не менше 150 відсотків прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. На даний час це є 1611 гривень. Тим працюючим пенсіонерам, котрі отримували пенсію за спецзаконами – про державну службу, про прокуратуру, про статус суддів, про пенсійне забезпечення військовослужбовців – у період їхньої роботи на посаді державного службовця пенсії не виплачуються взагалі. А якщо вони працюють на інших посадах, наприклад, прокурор працює викладачем в технікумі, то він буде отримувати пенсію в розмірі 85 відсотків", – пояснила Руслана Іванкова.

Окрім цього Пенсійний фонду Львівщини у цьому році повністю перейде на електронний документообіг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.