Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

комуністична символіка

Вівторок, 2 лютого 2016, 16:53

Минулого року в Україні знесли 139 комуністичних пам'ятників

комуністична символіка

В Україні демонтовано 139 пам'ятників діячам комуністичного тоталітарного режиму та 40 пам'ятників Леніну.

Про це повідомляє УНІАН.

У звіті Кабінету міністрів України про хід і результати виконання програми діяльності уряду в 2015 році ,схваленого розпорядженням від 1 лютого 2016 року № 57-р, зазначається, що у 2015 році було демонтовано 139 пам'ятників діячам-комуністам та 40 пам'ятників Леніну.

"Знято статус пам'яток з 40 пам'ятників Леніну, демонтовані 139 пам'ятників діячам комуністичного тоталітарного режиму (наказ Мінкультури від 26.11.2015 р. № 977)", – йдеться в документі.

Також у звіті наголошується, що закладено нові підходи до відзначення історичних подій та вшанування борців з нацизмом.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна рада заборонила використання комуністичної символіки. Депутати підтримали закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

У зв'язку з цим у липні Міністерство юстиції заборонило комуністичним партіям брати участь у місцевих та загальнодержавних виборах. А у грудні минулого року Окружний адміністративний суд Києва офіційно заборонив діяльність Комуністичної партії України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.