ЄС зняв з Білорусії санкції: 170 особам скасовано заборону на в'їзд до Європи

Вівторок, 16 лютого 2016, 09:16

Євросоюз частково скасував санкції проти Білорусі, в тому числі проти президента Олександра Лукашенка. 

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, міністри закордонних справ країн ЄС на зустрічі у Брюсселі вирішили не подовжувати призупинені у жовтні санкції проти 170 осіб і 3 компаній у Білорусії. Їм скасують заборону на в‘їзд до ЄС, а їхні активи буде розморожено.

"В останні місяці діалог між ЄС та Білоруссю в галузі прав людини відновився, ця країна відіграє конструктивну роль у регіоні, зокрема, в українському конфлікті", – заявила керівник зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріка Могеріні.

Рішення не відновлювати санкції було ухвалено через звільнення політичних в‘язнів, мирне проведення президентських виборів і загалом покращення відносин між Брюсселем та Мінськом.

"Ми вже говорили, що звільнення політичних в‘язнів є поворотним пунктом у наших відносинах, які тепер можуть отримати новий старт. Але, звичайно, ми не віримо в те, що Білорусія не сьогодні-завтра зміниться, ми дуже пильно стежитимемо за ситуацією", – наголосив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Водночас Євросоюз зберігає ще на один рік ембарго на поставки зброї до цієї країни та санкції проти чотирьох осіб, що їх підозрюють у причетності до зникнення двох опозиційних політиків, одного бізнесмена і одного журналіста.

Мітки: Білорусія, ЄС, санкції