Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Володимир Зуб

Вівторок, 16 лютого 2016, 18:26

У Львові відкриють ще три амбулаторії сімейної медицини

Володимир Зуб

Протягом цього року у Львові відкриють амбулаторії сімейної медицини на вул. Олени Степанівни, Грінченка та Тернопільській.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Цього року ми плануємо відкрити амбулаторію на вул. Олени Степанівни, 35а, вул. Грінченка, 6. Також плануємо відкрити і на вул. Тернопільській, 9, де є у ній гостра потреба. Але поки що це приміщення не звільнене попереднім орендарем. Вже всі судові процеси пройшли, і найближчим часом це приміщення буде звільнене», – розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

У Бюджеті розвитку Львова на створення трьох амбулаторій передбачено 44,8 млн грн. 

За словами Володимира Зуба, сімейною медициною охоплено 91% населення Львова. Тож аби виконати вимоги Закону України, який передбачає з 1 січня 2020 року функціонування лише сімейних лікарів, місту залишилося охопити тільки район Левандівки і смт. Брюховичі.

Загалом у закладах охорони здоров’я Львова відкрито 458 дільниць, 40 відділень, а також 13 амбулаторій сімейної медицини.

«Львів завжди був лідером запровадження сімейної медицини, порівняно з іншими містами України. Місту важливо забезпечити першою медичною допомогою усіх мешканців, особливо у віддалених від центру районах, щоб мешканці прилеглих вулиць могли прийти і комфортно отримати медичну допомогу», – зауважив Володимир Зуб.

Нагадаємо, протягом  2015 року у Львові відкрили дві амбулаторії сімейної медицини – на вул. Лінкольна, 53, а також на вул. Любінській, 94.

На виконання необхідних робіт, що були призначені для амбулаторії на вул. Любінській, 94, з бюджету міста було використано більше 816 тис грн. Для облаштування – 35 тис. грн з міського бюджету та 102 тис. грн позабюджетних коштів.

Стосовно реконструкції будівлі амбулаторії сімейного медицини, що на вул. Лінкольна, 53, то на неї було витрачено більше 943 тис грн. На закупівлю необхідного медичного обладнання, інвентарю та меблів для АСМ № 5 виділили кошти з міського бюджету – майже 100 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.