Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська обласна контора кінопрокату

Вівторок, 23 лютого 2016, 17:24

Працівники обласної контори кінопрокату зможуть працювати на Львів-ТБ

Львівська обласна контора кінопрокату

У випадку ліквідації ЛКП «Львівська обласна контора кінопрокату» її працівники можуть виконувати свої обов’язки на базі «Львів-ТБ».

Про це сьогодні розповів кореспонденту Варіантів голова комісії Львівської облради з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та ЗМІ Юрій Візняк.

«Комунальне підприємство ліквідують, але директор та кілька фахівців контори займатимуться й надалі кіноархівуванням на базі якогось іншого відділу чи структури. Це може бути навіть на базі комунального підприємства БТІ чи Львів-ТБ, у статуті якого передбачено право кінопрокату», – розповів Юрій Візняк.

Відтак, саму діяльність працівників контори кінопрокату не припинять, три-чотири фахівці надалі забезпечуватимуть кінопрокат, трансляцію як нових, так і старих унікальних фільмів, працюючи в іншому комунальному підприємстві.

У такий спосіб в обласній раді планують зекономити кошти на утриманні приміщення контори.

Раніше Львівську обласну контору прокату фільмів пропонували перенести у кінотеатр «Львів», створивши там центри галицького, українського кіно.

Втім, цей варіант члени комісії з питань культури обласної ради розглядатимуть лише у випадку, якщо на відновлення контори виділять кошти з державного й місцевого бюджетів.

«Тоді можна буде створити на базі кінотеатру музей, де зробити експозицію зі старою кінотехнікою, перенести й кіноархіви в будівлю кінотеатру, створити дитячі мистецькі гуртки, показувати старі унікальні фільми», – зазначив Юрій Візняк.

Проте на минулій сесії Львівської облради, що відбулась 16 лютого, депутати вже проголосували за визнання незадовільною роботу кінопрокату. А остаточно депутати вирішуватимуть долю установи на найближчому засіданні сесії.

Нагадаємо, нещодавно Юрія Візняка обрали новим в. о. керівника ТРК «Львів-ТБ», оскільки більшість депутатських фракцій Львівської облради вважали роботу колишнього директора Ярослава Антонійчука незадовільною. Головним зауваженням до роботи останнього було те, що за останній рік у «Львів-ТБ» зменшились доходи від реклами.

Сам Антонійчук тепер займає посаду першого заступника керівника «Львів-ТБ».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.