Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

"Топаз"

ukrmap.biz

Понеділок, 29 лютого 2016, 12:55

Два львівські держпідприємства хочуть приватизувати

"Топаз"

Уряд дозволить приватизувати ще 44 державні підприємства: серед них – Львівське державне спеціальне конструкторське бюро "Топаз" та "Проектний інститут "Львівський Промбудпроект".

Про це повідомила прес-служба уряду.

Уряд підготував проект закону, яким пропонують вивести з-під заборони до приватизації 44 державних об’єктів.

Як наголошують у Фонді держмайна, законопроект було розроблено з метою розширення кола об’єктів, що можуть бути приватизовані в 2016 році. Більшість підприємств, за результатами своєї діяльності, не відповідають критеріям віднесення їх до таких, що не підлягають приватизації. А основними завданнями приватизації є підвищення економічної ефективності підприємств, залучення інвестицій, направлених на технологічну модернізацію виробництва.

Зокрема, серед держпідприємств, які пропонують приватизувати, є Львівське державне спеціальне конструкторське бюро "Топаз" та ДП "Проектний інститут "Львівський Промбудпроект", а також ВАТ "Укрцинк", державна авіакомпанія "Одеські авіалінії", Науково-дослідний інститут "Гелій", державне геофізичне підприємство "Укргеофізика", Азовський судноремонтний завод тощо.

Зазначимо, ЛД СКБ "Топаз" було створене в березні 1973 року як провідне з проектування та виготовлення обладнання в ювелірній галузі. Наразі співпрацює з Національним банком щодо виготовлення пам'ятних монет та Міністерством оборони із створення державних знаків та медалей.

Щодо "Львівського Промбудпроекту", то підприємство заснували у 1963 році як відділення державного проектного інституту "Київський Промбудпроект". Займається виконанням проектно-вишукувальних робіт та наданням послуг в галузі будівництва.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада ухвалила закон, що дозволить уряду розпочати приватизацію великих державних підприємств.

А згідно із постановою уряду № 271 від 12 травня 2015 року, до переліку державного майна, що підлягає приватизації, було включено понад 300 об'єктів. Зокрема, шахти "Межирічанська", "Відродження", "Лісова", "Великомостівська", "Степова", "Червоноградська" та "Зарічна" ДП "Львіввугілля".

Такод у перелік входять також ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", ПАТ "Львівська вугільна компанія", ПАТ "ДТЕК Західенерго", Державне підприємство "Львівське", "Новояворівське державне підприємство "Екотрансенерго", "Новороздільське державне гірничо-хімічне підприємство "Сірка", ПАТ "Укрсоцбанк" та ПАТ "Укрбізнесбанк". Щодо останніх, то уряд планує продати не менше 20% акцій цих двох держбанків та профілювати їх діяльність.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.