На Львівщині посадовець дозволив незаконно вирубати майже 900 дерев

Вівторок, 1 березня 2016, 16:10

Директор одного із лісггоспів області незаконно видав лісорубні квитки, внаслідок чого було вирубано дерева на площі понад 3,5 га.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Зокрема, директор, порушивши правила поліпшення якісного складу лісів, підписав та завірив печаткою підприємства лісорубні квитки на здійснення суцільних лісовідновних рубок на площі у більш ніж 3,5 га.

Відтак, на підставі цих квитків незаконно вирубали майже 900 дерев загальним об’ємом понад 1000 кубометрів деревини, внаслідок чого державі було завдано збитків у понад 4,1 млн грн.

Наразі слідчим управлінням ГУ Національної поліції у Львівській області посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, у лютому львівські депутати запровадили механізми громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області.

Мітки: вирубка дерев, кримінальна відповідальність, лісове господарство Львівщини, Національна поліція у Львівській області, посадовці