Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Понеділок, 21 березня 2016, 12:01

Російський суд виніс Савченко обвинувальний вирок

Сьогодні вранці Донецький міський суд Ростовської області виніс обвинувальний вирок українській льотчиці Надії Савченко.

Про це повідомило інформагентство Інтерфакс-Україна.

«Савченко Надія Вікторівна скоїла вбивство Корнелюка і Волошина групою осіб за попередньою змовою з мотивів ненависті і ворожнечі», – оголосив голова колегії суддів Леонід Степаненко.

Також він додав, що Савченко незаконно перетнула кордон Російської Федерації.

Сама ж обвинувачена та її захист категорично заперечують причетність льотчиці до перерахованих злочинів.

Вони заявили, що Надія Савченко в момент загибелі журналістів вже була в полоні і перебувала в центрі Луганська, про що підтверджує білінг її телефонів, а також показання експерта, який за відеозаписом затримання українки зробив висновок про те, що воно відбулося за годину до загибелі чоловіків.

Також Савченко підкреслила, що після тижневого утримання в полоні в Луганську, її вивезли на територію Росії.

Нагадаємо, Надія Савченко перебуває під арештом у Росії з липня 2014 року. 4 березня вона заявила про сухе голодування, відмовившись пити воду, проте перервала його 10 березня до винесення вироку суду.

А 8 березня близько двох сотень львів’ян разом із депутатами вийшли на вуличні акції, аби підтримати українську льотчицю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.