Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Фаріон

Понеділок, 11 квітня 2016, 15:03

Фаріон змотуватиме вудочку у Генпрокуратурі

Ірина Фаріон

Свободівку Ірину Фаріон викликали на допит у Генпрокуратуру щодо сутички під Верховною Радою під час голосування за закон про децентралізацію.

Про це повідомила прес-служба ВО "Свобода".

Відтак, допит народного депутата України VII скликання, члена ВО "Свобода" Ірини Фаріон відбудеться завтра, 12 квітня у приміщенні Генеральної прокуратури України у Києві.

Як йдеться у повідомленні, допит стосуватиметься подій 31 серпня 2015 року біля Верховної Ради.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади.

Після цього під будівлею ВРУ розпочалися зіткнення активістів, які виступали проти децентралізації, з правоохоронцями. У результаті зіткнень та кинутої в правоохоронців гранати на місці події загинув солдат строкової служби Національної гвардії України, інші правоохоронці померли у лікарні. 

Загалом постраждали понад 150 осіб: правоохоронці та журналісти.

Зазначимо, було встановлено, що гранату кинув боєць добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Січ", який створений у червні 2014 року в структурі Головного управління МВС України в Києві з членів ВО "Свобода".

Міністр внутрішніх справ Арен Аваков звинуватив у сутичках біля будівлі Верховної Ради членів ВО "Свобода" та її лідера Олега Тягнибока.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.