Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

маршрутки

Середа, 20 квітня 2016, 14:09

На Львівщині надалі безкоштовно возитимуть пільговиків

маршрутки

Сьогодні обласна влада та місцеві перевізники підписали меморандум, згідно з яким пільгові категорії населення надалі їздитимуть у транспорті безоплатно.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Згідно із меморандумом обласні перевізники впродовж року возитимуть пільгові категорії населення на приміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування у Львівській області.

У свою чергу облрада розгляне можливість внесення змін до обласного бюджету, щоби відшкодувати витрати за проїзд пільговиків. А облдержадміністрація на центральному рівні лобіюватиме питання надання адресної допомоги пільговикам.

«Ми звертатимемося до центральних органів влади з пропозицією запровадити на території Львівщини пілотний проект із монетизації пільг на транспортні перевезення для пільгових категорій громадян. Переконаний, спільними зусиллями влади, депутатів, бізнесу, громади, нам вдасться вийти з цієї складної ситуації і забезпечити людям ті можливості, які вони мали до цього часу», – зауважив голова облдержадміністрації Олег Синютка.

Зі свого боку голова обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України Юрій Кривенко відзначив, що підписання такої угоди є компромісом між владою та перевізниками.

«Практично весь перший квартал цього року ми перевозили пільговиків, а це близько 500 тисяч людей в області. І підписаний документ, на період врегулювання пільгових перевезень на законодавчому рівні, допоможе нам вийти зі ситуації, яка склалася з наданням транспортних послуг», – підкреслив Юрій Кривенко.

Нагадаємо, перевізники Львівщини вирішили в межах області із 8 лютого до 1 квітня возити безкоштовно лише учасників АТО та членів сімей загиблих бійців. 

Разом із цим у бюджеті Львова на 2016 рік передбачено 10 мільйонів гривень перевізникам на компенсацію за безкоштовний проїзд пільгових категорій громадян. 

Втім уже в середині лютого Верховна Рада затвердила законопроект, згідно з яким цьогоріч Львівщина отримає 87 мільйонів гривень на перевезення пільговиків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.