Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Середа, 18 травня 2016, 17:02

Усі закупівлі Львівщини здійснюватимуться у Prozorro

Львів

З червня розпорядники бюджетних коштів області здійснюватимуть закупівлі в електронній системі Prozorro. 

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, йдеться про так звані "допорогові" закупівлі товарів та послуг, вартістю менше 200 тис грн, а робіт – менше 1,5 млн грн.

За словами голови Львівської ОДА Олега Синютки, він дав завдання зареєструватися у цій електронній системі усім розпорядникам через його незадоволення роботою із реєстрації на електронних майданчиках Prozorro. 

Зазначимо, станом на сьогодні рівень реєстрації органів місцевого самоврядування становить лише 68%, у структурних підрозділах РДА – 96%. 

Як розповів директор департаменту економічної політики  Львівської ОДА Роман Филипів, на сьогодні діє 7 акредитованих електронних майданчиків. Право обрати будь-який з них належить виключно розпорядникам бюджетних коштів.

Зазначимо, згідно з законом "Про публічні закупівлі" всі державні закупівлі в Україні будуть переведені в електронний формат. Перехід розпочнеться з допорогових закупівель вартістю до 200 тис грн для товарів і послуг і до 1,5 млн для робіт і відбудеться протягом 2016 року у два етапи: з 1 квітня всі закупівлі переведуть в електронний режиим органи центральної влади і державні підприємства, а з серпня – решта державних замовників.

Нагадаємо, що у лютому 2015 року на Львівщині відкрилася платформа закупівель ProZorro. Ця система вперше дозволила постачальникам подавати свої пропозиції в електронному вигляді і, відповідно, залучити великі групи вже існуючих постачальників до державних тендерів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.