Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

PR

Четвер, 26 липня 2012, 19:25

Дубневич привселюдно назвав ветеранів УПА «купленими запроданцями» (ВІДЕО)

Депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич привселюдно назвав ветеранів Української Повстанської Армії «купленими запроданцями».

Сталося це у селі Сприня Самбірського району під час святкування 68-ї річниці створення УГВР, яке відзначали 14 липня цього року.

Ярослав Дубневич обізвав вояків УПА «запроданцями» у відповідь на те, що повстанці освистали його виступ зі сцени. Натомість, як видно з відео, вояки УПА категорично не сприйняли патріотичний виступ депутата Дубневича. Найбільше обурення, очевидно, викликали слова майбутнього кандидата у депутати Верховної Ради про те, що українцям нав’язують міф, що український народ – це народ гречкосіїв, хліборобів і що українці живуть за принципом «моя хата з краю».

Ці слова Ярослава Дубневича старенькі ветерани УПА зустріли свистом та вигуками: «Фу!» та «Ганьба!». Натомість депутат назвав людей, що не дають йому виступити «купленими запроданцями». Як видно з відео, учасниками заходу переважно були ветерани УПА та старенькі люди у вишиванках.

Подаємо дослівну розшифровку виступу Ярослава Дубневича:

«Слава Ісусу Хресту.

Шановні гості свята, дорогі наші герої повстанці.

Від щирого серця вітаю Вас з сьогоднішнім святом – 68-ю річницею створення Української Головної Визвольної Ради. Це справді величне свято героїчної історії українського народу.

Попри те, що нам нав’язують міф, що український народ – це народ гречкосіїв, хліборобів, що ми живемо за принципом «Моя хата з краю», ми справді маємо чим пишатися – нашою величною героїчною історією, в якій є великі наші герої – Коновалець, Шухевич, Бандера! Які є також славні українські славні сторінки.

Які є також багато куплених запроданців, які сьогодні висвистують і говорять і не дають мені сказати. Я хочу нагадати Вам, шановні герої-повстанці, що наші предки козаки наводили жах на московських царів, татарів та польських панів. Це ми, українці, в 40-х роках протистояли проти пекельної машини сталінських репресій, це українці в 60-х роках були авангардом руху шістдесятників і завдячуючи їм розвалилась комуністична імперія.

Це ми з Вами зовсім недавно показали всьому світу наш національний спротив – це український майдан та помаранчева революція.

Але повертаючись до приводу, який сьогодні нас зібрав, - в історії України є багато славних дат, але 14 липня 44-го року – є особливою датою, яка засвідчує, що Українська Повстанська Армія була не просто об’єднанням людей, які воювали за свої хати, а це були великі люди, які мислили по-державницьки.

Саме вони створили УГВР – керівний політичний орган воюючої України. Трагічна доля багатьох членів УГВР цьому свідчення. Найкращою пам’яттю для наших героїв будуть наші справи та вчинки, будуть наші діла. І словом і ділом ми повинні продовжувати нашу велику українську національну пам'ять. І я вірю і переконаний, що ми зможемо той найцінніший дар, який Ви здобули для нас, шановні повстанці. Це наша Українська мова, це наша воля, це наша незалежність. Слава героям! Слава Україні».  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.