Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 10 червня 2016, 14:09

Мінрегіон звинувачує Львівську мерію у зволіканні із рекультивацією Грибовичів

Львівська міськрада

Мінрегіон заявляє, що Львівська міськрада не надала рішення про підтримку проекту з рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку та будівництва України.

Як йдеться у заяві міністерства, станом на 9 червня до Мінрегіону не надходила від Львівськоїміськради інформація щодо підтримки проекту "Комплексне удосконалення системи поводження з ТПВ у м. Львові".

Також у Мінрегіоні заявляють, що пропозиція щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища на Львівщині суперечить встановленим Європейським інвестиційним банком вимогам кредитування, а заявлена вартість проекту (близько 7 млн євро) не відповідає вимогам щодо мінімальної вартості для участі у цій програмі (необхідно 10 млн євро).

"У Львівській міській раді не розрахували показники ефективності проекту та не навели інформацію щодо спроможності обслуговувати запозичення. Крім того термін реалізації таких проектів – 3-5 років", – йдеться у повідомленні.

Натомість, як інформують у прес-службі Львівської міськради, радник міського голови з питань інвестицій та народний депутат України від Самопомочі Сергій Кіраль заявив, що заява Мінрегіонбуду є суто політичною, оскільки термін подання рішення органу місцевого самоврядування про підтримку проекту ще не вийшов, і становить 1 липня 2016 року.

 

За його словами, Європейський інвестиційний банк і надалі зацікавлений у реалізації спільного проекту з містом, остаточна вартість якого буде визначена за результатами розробки техніко-економічного обгрунтування проекту, робота над підготовкою якого вже розпочалась.

Зазначимо, 23 липня 2015 року була підписана угода між Україною та Європейським інвестиційним банком, якою передбачено в рамках реалізації Програми залучення кредиту для модернізації інфраструктури житлово-комунального господарства України виділення 400 млн євро кредиту.

Нагадаємо, ще влітку 2014 року представники німецької компанії, яка спеціалізується на переробці сміття, представили чиновникам Львівської міської ради та Андрію Садовому план з будівництва сміттєпереробного заводу, однак відповіді від міської влади так й не отримали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.