Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

лісове господарство

Вівторок, 14 червня 2016, 15:23

Громадськість контролюватиме діяльність влади у Карпатах

лісове господарство

Лісові господарства, місцева влада, державні управління повинні звітуватися перед громадськістю щодо своєї діяльності у Карпатах.

Про це було вирішено сьогодні за результатами круглого столу "Залучення суспільства до сталого екосистемного менеджменту в українських Карпатах".

Зокрема, учасники заходу, а це експерти від громадських організацій, представники держорганів управління лісовим господарством, науковці, запропонували уряду розробити державну політику щодо залучення суспільства до екосистемного менеджменту та проводити просвітницьку діяльність через навчальні заклади та місцеву владу.

Також було запропоновано створити загальнодоступну базу даних, що включатиме основні показники діяльності державних органів влади, лісогосподарських підприємств, об'єктів природно-заповідного фонду Карпатського регіону.

Вони повинні не рідше одного разу в рік оприлюднювати звіти про свою діяльність, проводити круглі столи та громадські слухання, зробити свою діяльність відкритою для суспільства тощо.

Окрім цього на круглому столі учасники домовилися про створення громадських організацій у сфері управління природними екосистемами, яких фінансово підтримуватимуть, зокрема й шляхом надання грантів. А також йшлося про співпрацю з місцевими громадами та підприємцями, які зацікавлені у покращенні екології Карпат.

Нагадаємо, основною метою проведення цього заходу було впровадження екологічного менеджменту та залучення широкого кола суспільства до вирішення проблем та збереження екології у Карпатах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.