Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Глиняни

svitlotrijci.blogspot.com

Вівторок, 14 червня 2016, 16:21

Глиняни отримали грант на створення музею ткацтва

Глиняни

У Глинянах продовжується реалізація грантового проекту зі створення багатоцільового навчально-виробничого комплексу трансформерного типу "Мозаїка".

Про це повідомляє Фонд розвитку Глинян.

Комплекс створюється на базі недіючої споруди старої школи, побудованої ще у 1856 році за часів Австро-Угорщини та реалізовується у рамках Європейської міжнародної програми "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні", яка забезпечить 90% витрат на його створення.

Робота над реалізацією проекту, загальною вартістю майже півмільйона євро, розпочалася в липні минулого року та триватиме до серпня 2017 року.

Ініціаторами проекту є Глинянська міська рада та благодійна організація "Фонд розвитку Глинян", а основна увага у створенні комплексу "Мозаїка" приділятиметься збереженню, популяризації та відновленню історичного ремесла глинянців – ткацтва.

Зокрема, на першому поверсі комплексу працюватимуть виставкові зали, музей килимарства та ткацтва.

За концепцією голови західноукраїнської спілки музеїв, директора Винниківського історико-краєзнавчого музею Ігоря Тимця, створення цьго комплексу дасть поштовх до розвитку науково-дослідницьких напрямків регіону. Наразі мешканці Глинян уже зібрали понад тисячу експонатів для майбутніх виставкових залів.

Також Ігор Тимець активізує створення нового туристичного маршруту «Глинянським шляхом»: Львів–Винники–Тарасівка–Чорнушовичі–Журавники–Вижняни–Глиняни–Унів–Золочів. 

Середній поверх будівлі перетвориться в сучасні конференц-зал та навчальні аудиторії. Грантовий проект передбачає створення комп’ютерного класу, юридичного консультаційного центру, проведення ряду семінарів, тренінгів, круглих столів та фестивалю.

Згідно з угодою, на базі приміщення старої школи повина бути створена незалежна юридична особа – підприємство. Наразі виявили бажання долучитися: Ротарі-клуб «Львів», Клуб ділових людей, Львівська торгово-промислова палата та низка інших установ, підприємств і організацій.

Як наголосив міський голова Глинян, директор благодійної організації «Фонд розвитку Глинян» Ігор Шульга, під час громадських слухань з цього питання, які відбулися 5 червня, частина коштів для співфінансування проекту з уже надійшла з місцевих бюджетів.  

Також на сесії Глинянської міської ради було вирішено створити робочу групу для створення юридичної особи для ефективного управління комплексом.

Більше про такцтво у Глинянанах можна прочитати у статті "Винники. Батьківщина смайлика"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.