Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забруднення довкілля

П'ятниця, 17 червня 2016, 18:40

Львівська поліція шукає винних у екологічній катастрофі Західного Бугу

забруднення довкілля

Поліція відкрила кримінальне провадження із пошуку винних в екологічній катастрофі, пов'язаній з втратою землі через зсув берегів у басейні річки Західний Буг.

Про це йдеться у відповіді Головного управління Національної поліції на запит народного депутата від Опозиційного блоку Ігоря Шурми.

Зокрема, у поліції зазначають, що наразі проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо загибелі людей на полігоні побутових відходів ЛКП "Збиранка". До цього провадження також прикріплені матеріали із відсутості робіт з очищення русла Західного Бугу та укріплення його берегів.

"До матеріалів указаного кримінального провадження долучено матеріали висновків ЖЄО Шевченківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області 20.05.2016 щодо притягнення до відповідальності посадових осіб, винних в екологічній катастрофі національного та транснаціонального маштабу, пов'язаного з утратою території України в межах басейну річки Західний Буг", – йдеться у документі.

Зазначимо, з 2001 року через забрудненість та зсув берегів цієї річки Україна уже втратила понад 98,5 га території на кордоні з Польщею і може втратити ще 5 284 га.

У поліції також стверджують, що ще у 2013 році відкрито кримінальне провадження проти ЛКП "Збиранка" щодо забруднення підприємством підземних вод.

"За даними слідчого відділення поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області 17.11.2013 розпочато кримінальне провадження за фактом надходження матеріалів перевірки з Державної екологічної інспекції Львівської області з додержанням вимог природоохоронного законодавства Львівським комунальним підприємством "Збиранка" щодо забруднення підземних вод за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 242 КК України", – йдеться у документі.

Наразі проводиться розслідування, поліцейські встановлюють осіб, дія та бездіяльність яких спричинили виникнення цієї екологічної катастрофи.

Нагадаємо, Варіанти в межах проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, стан берегів річки Західний Буг та занедбаного стану каналізаційної мережі Львова. Детальніше про це можна дізнатися тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.