Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

балкони

city-adm.lviv.ua

Четвер, 23 червня 2016, 12:04

У Львові відреставрували балкони поліклініки на вулиці Руській

балкони

У будинку колишнього страхового товариства «Дністер», що на вул. Руській, 20, відреставрували балкони та відновили втрачені конструкції.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, у рамках проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», всі балкони 1-ої міської комунальної поліклініки були відреставровані, а також металеві огородження та балюстрада зі штучного каменю.

До реставрації балкони сецесійної будівлі початку ХХ ст. перебували в майже аварійному стані. Найбільш пошкодженими елементами у всіх 4 балконах виявились балконні консолі та стовпці. Під час проведення демонтажу стовпці огородження розсипались на окремі шматки, отож у майстерні відлили нові суцільні елементи.

На кожному балконі відновили балконну плиту, а на балконах другого поверху реставратори відновили також металеві огорожі. Для початку ковалі робили картограми втрат, відповідно до яких визначали, які деталі можна реставрувати, а які потрібно виготовити заново.

Зазначимо, у вересні 2015 року було відреставровано також дві вхідні брами та металеві решітки цокольного поверху. У липні цього року планується монтаж відреставрованих решіток даху.

Нагадаємо, починаючи з 2010 року, українсько-німецький проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» в тісній співпраці з Львівською міською радою втілює програму реставрації історичних вікон та вхідних дверей в старій частині міста Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.