Львівводоканал отримає безкоштовне устаткування для очисних споруд

Четвер, 30 червня 2016, 18:12

Львівські депутати погодили надання "Львівводоканалу" устаткування для біогазової установки на очисних спорудах.

Сьгодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвалу про надання ЛМКП "Львівводоканал" гранту від Фонду Джона Нурмінена у формі міжнародної технічної допомоги для нейтралізації стоків біогазової установки та заходів з видалення фосфору на очисних спорудах.

Зокрема, "Львівводоканал" має можливість залучити грант від Фонду Джона Нурмінена у вигляді устаткування для видалення фосфору із стоків біогазової установки.

Устаткування вартує 380 тис євро і включає: cистему хімічного осадження, витратомір стічних вод, поточні аналізатори вмісту фосфору в стічних водах.

Як наголосила директор департаменту економічної політики міськради Ірина Кулинич, метою залучення цієї безплатної допомоги є запровадження процесу видалення фосфору на очисних спорудах задля нейтралізації фосфору, що надходить з біогазової установки.

Фонд Джона Нурмінена фінансує підготовку документації, а "Львівводоканал" витратить кошти лише на доставку устаткування та, будроботи, монтаж.\

Зазначимо, у лютому 2016 року у Львові підписали договір з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо залучення інвестицій у проект побудови біогазової станції. Загальна вартість проекту – 31,5 млн євро, з них сума кредиту, який надає "Львівводоканалу" Північна екологічна фінансова корпорація, становить 5 млн євро.

Мітки: ірина кулинич, Львівводоканал, очисні споруди Львова