Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лісове господарство

Середа, 28 вересня 2016, 10:32

Українські ліси сертифікують

лісове господарство

Держлісагентство намагається створити прозорий ринок деревини.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України.

Як наголосила т.в.о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич, одним із головних завдань агентства є створення прозорого ринку деревини та забезпечення сировиною вітчизняних деревообробників.

«Ми розробили та обговорили з різними деревообробними асоціаціями проект положення про реалізацію необроблених лісоматеріалів. Ми напрацювали зміни до законодавства, якими буде передбачено єдиний порядок реалізації деревини для всіх постійних лісокористувачів. Однозначно, необхідно повністю запровадити електронний облік деревини, який допоможе мінімізувати тіньовий обіг», – зазначила Христина Юшкевич.

За її словами, відомство буде підвищувати стандарти ведення лісового господарства та сприяти збільшенню площі сертифікованих лісів за міжнародними стандартами Лісової опікунської ради FSС.

«Сертифікована продукція гарантуватиме, що вона походить з відповідально керованих лісів, а не з сумнівних, нерідко незаконних джерел. При заготівлі лісу сертифіковані лісокористувачі повинні зберігати рідкісні види тварин і рослин, ключові біотипи, унікальні дерева», – додала Юшкевич.

Нагадаємо, у серпні Держлісагентство наголосило, що запровадить єдину система електронного обліку деревини для боротьби з незаконною вирубкою та експортом лісу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.