Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лісове господарство

Четвер, 29 вересня 2016, 16:50

В Україні запровадять нові правила санітарних рубок лісів

лісове господарство

Нові правила більш жорстко регламентують проведення усіх видів всанітарних рубок.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України.

Вчора уряду подали на затвердження нову редакцію санітарних правил у лісах України.

Як наголосила т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич, нові правила будуть поширюватися на всіх лісокористувачів.

«Суцільні санітарні рубки будуть заборонені у різних видах заповідниках, заказниках та нацпарках, навколо місць гніздування рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення хижих та інших птахів. Заборонятиметься вирубування дуплястих, сухостійних, фаутних дерев для забезпечення представників фауни природним укриттям», – заявила Христина Юшкевич.

За її словами, в інших категоріях лісів буде обмежено проведення суцільних санітарних рубок за виключенням пошкодження лісу пожежами, шкідниками і хворобами.

Також будуть чітко регламентовані вибіркові санітарні рубки. Зокрема, проводитиметься облік дерев, що підлягають вирубуванню.

Нагадаємо, у серпні Держлісагентство наголосило, що запровадить єдину система електронного обліку деревини для боротьби з незаконною вирубкою та експортом лісу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.