Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Земля для учасників АТО

Вівторок, 22 листопада 2016, 16:54

У Львові учасникам АТО виділили понад 700 земельних ділянок

Земля для учасників АТО

Загалом станом на сьогодні понад 3000 АТОвців зі Львова подали заяви на отримання земельних ділянок. 

Про це сьогодні розповіла перша заступниця голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак, передає кореспондент Варіантів.
 
"Станом на сьогодні надійшло понад 3000 звернень від учасників АТО на отримання земельних ділянок в межах Львова. 715 із них задоволено, а ще 1700 заявок наразі опрацьовують", - зазначила Ірина Гримак. За її словами, нещодавно бійцям запропонували ще 870 земельних ділянок, зараз вони визначаються із вибором. Найпопулярнішим районом серед львівським АТОвців під час пошуку ділянок став Пустомитівський.
 
"Це цілком зрозуміло, адже Пустомитівський район близько до Львова, немає проблем із доїздом. Тому сільські і селищні голови щоразу отримують нові заявки на отримання землі в межах цього району", – підкреслила Ірина Гримак. Загалом з 2014 року і дотепер бійці АТО зі Львівщини подали 16 000 звернень на отримання земельних ділянок. Понад 11 000 військових свої землі вже тримали.
 
"Понад 5 000 земельних ділянок були для ведення сільськогосподарської діяльності, ще більше 4 000 – для облаштування житла. Всі ці ділянки розташовані в межах населених пунктів", – додала Гримак.
 
Також вона розповіла, що у Трускавці планують спорудити багатоквартирний будинок для учасників АТО, оскільки в місті не могли знайти достатню кількість землі.
Нагадаємо, що впродовж 2015 року Львівщина стала однією з областей-лідерів по роздачі землі учаниками АТО. Впровдовж минулого року учасники АТО отримали у Львівській області 1332 ділянки.
 
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.