Львівські депутати потішать управлінців облради надбавкою у 40%

Середа, 21 грудня 2016, 15:20

Бюджет Львівщини-2017 передбачає збільшення фінансування управлінського апарату облради на понад 7,6 млн грн, тоді як на соцзахист населення депутати хочуть виділити додатково лише 8,8 млн грн.

Про це повідомивляє кореспондент Варіантів.

Згідно з оприлюдненим проектом бюджету Львівщини на 2017 рік, видатки на органи управління складають понад 26 млн 830 тис. грн, тоді як цьогоріч для них передбачили трохи більше, ніж 19 млн 100 тис. грн. Відтак, витрати на органи управління у 2017 році збільшили на 40%.

Щодо соціального забезпечення населення, то у 2017 році на цю сферу планують виділити понад 186 млн 600 тис. грн, тоді як цьогоріч видатки становили більше 177 млн 000 тис. грн.

"Згідно з проектом бюджету Львівщини на 2017 рік, фінансування апарату облради збільшать на 44,5%, натомість на програми соціального захисту населення коштів передбачили лише на 5% більше, ніж торік", – заявив сьогодні голова фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді Олег Панькевич.

"Може, ці цифри треба поміняти місцями? Скільки ж програм можна було б реалізувати за кошти, які передбачили на апарат облради. До прикладу, їх можна було скерувати на лікування малозабезпечених людей. Але такі ініціативи, як бачимо, для обласної ради є нецікавими, кошти дають тільки на ті програми, у яких можуть бути зацікавлені певні люди, певні структури і підприємства. Все це є свідченням того, що бюджет 2017 року є абсолютно несоціальним", – додав Панькевич.

Як зауважив депутат, бюджетна комісія облради формувала новий бюджет на засіданні, яке тривало 6 годин.

"Цифри, які передбачили у бюджеті на 2017 рік, не мають належного обґрунтування. На якісь програми значно збільшили фінансування, на якісь навпаки – зменшили. І нас турбує, що ніхто не пояснив такого рішення. Ми вважаємо, що бюджет написали за зачиненими дверима під замовлення того, хто контролює сьогодні облдержадміністрацію, а також обласну раду. За такий бюджет наша фракція не голосуватиме", – підкреслив Олег Панькевич.

Зазначимо, фракція ВО "Свобода" у Львівській облраді складається із 12 депутатів. А сам бюджет Львівщини прийматимуть завтра, 22 грудня, на позачерговій сесії.

Нагадаємо, у бюджеті Львівщини на 2017 рік депутати також передбачили 2,5 млн грн на відновлення лісів.

Мітки: бюджет Львівщини 2017, відео, во свобода, Львівська обласна рада, Олег Панькевич