Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вітроелектростанція на Львівщині

Понеділок, 26 грудня 2016, 16:56

У 2017 році Самбірщина може повністю перейти на альтернативну енергетику

вітроелектростанція на Львівщині

Станом на сьогодні існує ще 4 додаткових заявки на встановлення сонячних і вітрових електростанцій на Львівщині.

Про це сьогодні повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, звітуючи про свою діяльність за 2016 рік.

"2016 рік став важливим для розвитку альтернативної енергетики. І справа не тільки в сонячній і вітровій електростанціях, які вдалося відкрити в області. Ми зуміли позиціонувати Львівщину як дуже вигідну площадку для вкладень в альтернативну енергетику. Станом на сьогодні ми маємо 4 додаткових заявки на встановлення сонячних і вітрових електростанцій", – розповів Олег Синютка.

Відтак, уже наступного року вся Самбірщина може перейти на альтернативну енергетику.

"При такому капіталовкладенні у наступному році ми зможемо розпочати на Самбірщині проект із повного забезпечення району виключно через альтернативну енергетику. Адже наприкінці 2017 року у Старому Самборі стартує черговий етап спорудження вітрової електростанції, яка й дозволить забезпечити електроенергією весь район", –зазначив Олег Синютка.

Також він зазначив, що наступного року на Львівщині стартує будівництво стокілометрового газопроводу, що сполучить Україну із Польщею.

Загалом протягом року в області ввели в дію 14 газових свердловин та відкрили Колодницьке газове родовище у Стрийському районі.

Нагадаємо, у жовтні у Старому Самборі відкрили другу чергу найпотужнішої в Українських Карпатах вітроелектростанції.

А турецька компанія "Атлас Глобал Енерджи" планує збудувати вітрову електростанцію потужністю 20 мегават на території Сколівського району. Загальна сума інвестицій становитиме близько 20 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.