Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміття

Четвер, 12 січня 2017, 14:50

Французька компанія зацікавилася львівським сміттям

сміття

Міжнародна компанія Egis планує виділити кошти для вирішення проблем з сміттям у Львові.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив сьогодні народний депутат та радник міського голови Львова Сергій Кіраль, на розгляді у Міністерстві фінансів та економіки Франції перебуває заявка великої міжнародної компанії Egis щодо виділення грантових коштів на розробку проектної документації для комплексного вирішення проблем з сміттям у Львові.

За його словами, процес співпраці із Францією проходить паралельно із процесом залучення коштів Європейського інвестиційного банку для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва нового комплексу.

Основна робота компанії буде спрямована на оновлення проекту рекультивації сміттєзвалища, розробленого інститутом «Гірхімпром», та вивчення різних варіантів технологій переробки будівництва нового сучасного комплексу.

«Тобто, це такий паралельний процес, який ми запускаємо з допомогою Посольства Франції. Громадськість і місто можуть бути в ньому активним учасником», – додав Сергій Кіраль.

Нагадаємо, раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявляв про неможливість проведення рекультивації Грибовичів та про негативні наслідки від закриття сміттєзвалища. Прокуратура Львівщини назвала цю заяву міського голови маніпуляцією суспільної думки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.