Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміттєзвалище

Понеділок, 16 січня 2017, 18:23

В Україні ліквідували більше сотні стихійних сміттєзвалищ

сміттєзвалище

Це майже 40% сміттєзвалищ, дані про наявність яких українці зазначили на інтерактивній карті.

Про це повідомляє міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Завдяки роботі електронного сервісу www.ecomapa.gov.ua вдалося прибрати понад сотню сміттєзвалищ по всій Україні. Так, це – лише перші результати 4-місячної роботи інтерактивної мапи сміттєзвалищ, але вони засвідчують зріст відповідальності органів місцевої влади за утилізацію сміттєзвалищ", – наголосив Остап Семерак.

За його словами, ліквідовані сміттєзвалища становлять майже 40% усіх сміттєзвалищ, про наявність яких повідомили українці.

"Найактивніше прибирають сміттєзвалища у Київській, Дніпропетровській, Харківській, Миколаївській та Житомирській областях. Прикро констатувати, але серед найпасивніших – Одеська, Полтавська, Херсонська, Львівська області та Київ", – додав міністр.

Нагадаємо, у вересні Мінекології презентувало інтерактивну карту усіх сміттєзвалищ в Україні. На її розробку пішло близько трьох місяців, а анонсували створення цієї карти у міністерстві ще на початку липня.

Станом на початок грудня 2016 року, за три місяці міністерство отримало понад 500 інтерактивних звернень від громадян про сміттєзвалища, однак з них органи місцевого самоврядування відреагували лише на 17%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.