Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сміттєзвалище

П'ятниця, 20 січня 2017, 11:55

Львівщина виявилася аутсайдером у ліквідації сміттєзвалищ

сміттєзвалище

У 2016 році на Львівщині зареєстрували 328 несанкціонованих сміттєзвалищ у 15 районах області.

Про це йдеться в переліку основних завдань департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА на 2017 рік.

Основними із пріоритетів в екологічній галузі на 2017 рік облдержадміністрація назвала ліквідацію несанкціонаваних сміттєзвалищ та стихійних засмічнь на території області.

Наразі у області зареєстрували 328 несанкціонованих сміттєзвалищ. Найбільше таких звалищ знаходиться у Бродівському (55) та Сокальському (53) районах. Натомість жодного незаконного місця для вивезення сміття не знайшли у Буському, Пустомитіському, Жовківському, Турківському та Яворівському районах.

У 2016 році у області рекультивували одне сміттєзвалище, цього року планують кількість збільшити до 7. Також у планах Львівської ОДА на цей рік – ліквідувати 50 несанкціонованих звалищ. Зазначимо, у минулому році ліквідували 32 таких звалища.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Мінекології презентувало інтерактивну карту усіх сміттєзвалищ в Україні, куди можна заносити інформацію про стихійні сміттєзвалища. Станом на початок цього року завдяки карті було ліквідовано більше 100 сміттєзвалищ в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.