Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

QR-код

Вівторок, 24 січня 2017, 15:07

У сихівських трамваях офіційно ввели безготівкову оплату проїзду

QR-код

Через безготівкову систему львів'яни тепер сплачуватимуть і штрафи за безквитковий проїзд.

Про це передає кореспондент Варіантів із місця події.

Сьогодні на трамвайному маршруті №8, що сполучає Сихів із центром Львова, офіційно ввели безготівкову оплату проїзду через мобільний додаток "Приват24".

Як розповів директор Північно-Західного регіонального управління Приватбанку Андрій Якимів, такий додаток встановили вже 250 тисяч львів'ян. 

"Сама процедура оплати дуже проста, займає від 20 до 40 секунд. Кожен може оплатити проїзд у трамваї через свій смартфон та додаток Приват24. Для цього потрібно бути власником будь-якої банківської картки, а зайшовши у транспорт, зісканувавши QR-код", – зазначив Андрій Якимів.

Як зауважив директор ЛКП "Львівелектротранс" Михайло Сидорович, паперового квитка в місті ніхто не відміняє. Він і надалі залишається чинною формою оплати за проїзд в електротранспорті.

"Запровадження безготівкової системи оплати проїзду в електротранспорті значно зменшить кількість повторних використань закомпостованих квитків. Також  через цю систему львів'яни сплачуватимуть штраф за безквитковий проїзд. У планах – дати можливість містянам купувати місячний квиток через смартфон", – підкреслив Михайло Сидорович.  

Наразі безконтактну систему оплати проїзду ввели у трамваї на Сихів. Проте як наголосив міський голова Львова Андрій Садовий, незабаром вона з'явиться на всіх трамвайних маршрутах міста.

Нагадаємо, Львів став першим в Україні, хто ввів безготівкову оплату проїзду в електротранспорті.

Рішення щодо запровадження такої безготівкової системи Львівська міська рада прийняла у п'ятницю, 20 січня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.