Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Понеділок, 30 січня 2017, 15:04

Синютка дав добро на передачу Львову землі біля Новояворівська

Грибовицьке сміттєзвалище

Олег Синютка підписав розпорядження про передачу ЛКП "Збиранка" земельної ділянки у Яворівському районі під сміттєзвалище.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні голова Львівської ОДА підписав розпорядження про передачу львівському КП "Збиранка" земельної ділянки у Яворівському районі для будівництва комплексу по утилізації та переробки ТПВ. 

За словами Синютки, "Збиранка" тепер має зареєструвати за собою цю земельну ділянку, а сесія Львівської міськради розглянути питання про прийняття її до комунальної власності Львова.

"Я не вважаю, що занепокоєння мешканців Яворівськоо району є бізепідставним. Тому що ми повинні зважати на думку людей, повинні рахуватися з думкою людей. Слід провести громадські слухання, репрезентувати проект переробки твердих побутових відходів, тоді у людей з'явиться довіра до цих речей", – заявив Олег Синютка.

Голова ЛОДА додав, що до середини лютого можуть бути бути пропозиції проекту заводу по спаленню сміття від компаній. 

Нагадаємо, 27 січня прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення облдержадміністрації передати місту земельну ділянку на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП "Сірка", прощею 12,5 га.

Ця земля входила у перелік ділянок, запропонованих Львівською облдержадміністрацією, під будівництво сміттєпереробного заводу. Наразі її зняли з конкурсу.

Також сьогодні Яворівська районна рада оприлюднила проект рішення, згідно з яким намагатиметься не допустити облаштування сміттєзвалища на території району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.