Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Територія Сірки

extreme.lviv.ua

Вівторок, 31 січня 2017, 18:46

Науковці досліджуватимуть Новояворівську "Сірку" до середини лютого

Територія Сірки

Після досілдження території ДГХП "Сірка" у Яворівському районі та прилеглих до неї земель, у Львівській міськраді готуватимуть проект полігону ТПВ.

Під час сьогоднішнього брифінгу директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергій Бабак наголосив, що місто очікує на висновок комісії, щодо відповідності земельної ділянки колишнього гірничо-хімічного підприємства "Сірка" у Яворівському районі усім нормативним вимогам до облаштування полігону та будівництва об’єктів поводження з твердими побутовими відходами.

«Спочатку маємо отримати висновок комісії. Якщо він буде позитивним і ділянка відповідає усім вимогам, то наступним кроком є розгляд проекту будівництва. Проект має бути розроблений відповідно до державних будівельних норм, законодавчих норм, екологічних норм. І лише після цього відбудеться презентація населенню цієї місцевості. Ознайомившись з проектом і висновком комісії, громада регіону мала б приймати своє рішення про дозвіл чи відмову. Поки немає висновків фахівців, приймати будь-які рішення, зокрема, щось забороняти не правильно», –  пояснив Сергій Бабак.

Чиновник також повідомив, що група науковців формуватиме перелік документів, які запросять у області. Група працюватиме два тижні, після чого дасть висновки щодо можливості розташування нового полігону ТПВ на території колишнього гірничо-хімічного підприємства "Сірка" у Яворівському районі.

Нагадаємо, для встановлення відповідності земельної ділянки нормативним вимогам до облаштування полігону та будівництва об’єктів поводження з ТПВ, розпорядженням міського голови Львова утворено науково-експертну групу. Олег Синютка підписав розпорядження про передачу львівському комунальному підприємству "Збиранка" земельної ділянки у Яворівському що її досліжуватиме група, однак для отримання її на баланс міста, за відповідне рішення мусить бути проголосована ухвала Львівської міської ради.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.