Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Четвер, 9 лютого 2017, 14:55

Львів отримає гроші на рекультивацію Грибович не раніше березня

Грибовицьке сміттєзвалище

Саме тоді стане відомо, яку суму передбачили для міста на проведення рекультивації сміттєзвалища у Грибовичах.

Про це сьогодні на сесії Львівської міської ради повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, лише на початку березня буде зрозуміло, яку суму грошей Львівська міська рада отримає від Європейського інвестиційного банку для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва нового полігону.

"Цього рішення ще немає, тому що на 400 мільйонів, виділених Європейським інвестиційним банком, претендує, крім Львова, ще 50 міст", – заявив Андрій Садовий.

Також він додав, що стабілізаційні роботи на сміттєзвалищі планують відновити з понеділка, а до кінця тижня мають надійти дозволи на проведення робіт.

Щодо виділеної земельної ділянки у Яворівському районі для будівництва полігону з переробки відходів, то наразі відбувається збір документів та працює робоча гркупа.

"80 учасників цієї групи не є працівниками органів місцевого самоврядування, це екологи та фахівці", – наголосив Андрій Садовий.

Нагадаємо, робоча група на чолі з академіком Ігорем Юхновським була створена 30 січня для розгляду питання про сміттєзвалище на Яворівському полігоні. Експерти планують оприлюднити результати досліджень 13 лютого.

А ще 30 січня Апеляційний суд зобов'язав Львівську міську раду провести рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.