Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміттєзвалище

Середа, 15 лютого 2017, 13:33

За будівництво сміттєпереробного заводу на Львівщині змагатимуться три компанії

сміттєзвалище

Серед них – є готові залуити підрядників з Польщі та Чехії.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із засідання, на якому Львівська облдержадміністрація відкрила пропозиції щодо відбору учасників конкурсу на будівництво сміттєпереробного заводу в області.

Проаналізувавши подані 5 компаніями документи, спеціальна робоча група при Львівській облдержадміністрації встановила, що дві фірми не надали всієї потрібної документації.

Відтак, ПП "Гігаджоуль" та ТОВ "Інтернешинал трейдинг" не допустили до наступного етапу конкурсу.

Зазначимо, ПП "Гігаджоуль" подавало відразу дві пропозиції: на спорудження сміттєпереробного заводу і на території новороздільської "Сірки", і на Дрогобиччині, а ТОВ "Інтернешинал трейдинг" – лише одну пропозицію.

Компаніями, які пройшли у другий етап конкурсу, стали інвестиційно-екологічна компанія "ІЕК", ТОВ "Глассворк технолоджі" та ТОВ "Вейст Менеджмент Системс".

Дві фірми подали дві пропозиції під будівництво сміттєперобного заводу на території новороздільського Державного гірничо-хімічного підприємства "Сірка" у Новому Роздолі Миколаївського району та одна – поблизу села Брониця Дрогобицького району.

Як наголосила голова спеціальної комісії, заступниця голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак, уже в середу, 22 лютого, всі три компанії презентують свої доробки.

"На цій зустрічі члени спеціальної комісії зможуть більш детально дізнатися, що пропонують ці три компанії. Тож до 1 березня плануємо перейти на наступний етап конкурсу, а в травні – остаточно визначитися із фірмою, що будуватиме сміттєпереробний завод на Львівщині", – розповіла Ірина Гримак.

Нагадаємо, сам конкурс на спорудження сміттєпереробного заводу в області оголосили 10 грудня 2016 року. До середини лютого на тендер подалися 5 фірм.

Додамо, що у листопаді минулого року облдержадміністрація обрала три земельні ділянки для будівництва майбутнього сміттєпереробного заводу:

- 12,8 га на території Державного гірничо-хімічного підприємства "Сірка", що в Яворівському районі;

- 15 га на території Державного гірничо-хімічного підприємства "Сірка", але у Миколаївському районі області (Новий Розділ);

- 3 га поблизу села Брониця Дрогобицького району, де зараз знаходиться діюче сміттєзвалище.

Проте вже на прикінці січня під час свого візиту до Львова Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виділив землю Яворівської "Сірки" міській раді для облаштування полігону ТПВ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.