Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Луценко

Четвер, 16 лютого 2017, 10:35

Грибовицьке сміттєзвалище не підпалювали, – Луценко

Юрій Луценко

Юрій Луценко назвав причину пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як заявив вчора на прес-конференції за підсумками роботи прокуратури України за 2016 рік Генеральний прокурор України Юрій Луценко, наукова експертиза зробила остаточний висновок щодо загорання сміттєзвалища у Збиранці –самозагорання через недотримання технології зберігання сміття.

"Було самозагоряння через недотримання технологічних умов зберігання мас сміття та ведення цього господарства. Це остаточно ставить крапку в дискусії. Оригінали висновку наукової експертизи надійдуть до обласного прокурора, він його розгляне разом із рішенням львівського апеляційного суду про наявність зловживань та службових злочинів у діях посадових осіб Львівської міської ради", – наголосив Юрій Луценко.

Він зазначив, що остаточний висновок зробив Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України.

"Є вже всі підстави вивчати функціональні обов’язки міського голови, його заступників, начальників департаментів і визначатися, хто своєю бездіяльністю призвів до цієї трагедії", – додав Луценко.

Нагадаємо, за фактом обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі відкрито кримінальне провадження трьома за статтями Кримінального кодексу України: 236 (Порушення правил екологічної безпеки), частина друга ст.367 (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). 

Також нещодавно голова Львівскої ОДА заявляв, що на основі експертних висновків, які долучені до кримінальної справи по Грибовицькій трагедії, про підпал сміття не йдеться.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.