Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівобленерго

Четвер, 16 лютого 2017, 18:11

На Львівщині світло наразі не вимикатимуть

Львівобленерго

У "Львівобленерго" немає інформації про введення "віялових" чи аварійних відключень світла у області.

Про це повідомила прес-служба ПАТ "Львівобленерго".

Як наголосив сьогодні під час брифінгу головний диспетчер – начальник центральної диспетчерської служби ПАТ "Львівобленерго" Олег Халавка, станом на 16 лютого "Львівобленерго" не отримував інформації про введення "віялових" відключень.

"Ми не маємо жодної офіційної інформації і не застосовуємо будь-яких графіків аварійних вимкнень або погодинних вимкнень. Ці графіки розроблені, затверджені і готові до застосування. Але окремого розпорядження від НЕК "Укренерго" що їх потрібно готувати до роботи, ми не маємо", – розповів Олег Халавка.   

За його словами, надзвичайна ситуація в енергетиці не означає, що одразу ж автоматично будуть вимкнення електроенергії. Однак, якщо вимкнень уникнути не вдасться, то підприємство про це зразу ж повідомить.

"Графіки аварійних вимкнень застосовуються у випадку аварійної ситуації. Вони можуть бути введені в дію за командою диспетчера НЕК "Укренерго" і мають бути виконані за 15 хвилин. Точного часу, на скільки вони будуть застосовані, немає. Також є ще графіки погодинних вимкнень. Про їх введення нас мають повідомити за три доби, а ми, в свою чергу, за добу повідомимо мешканців", –додав Халавка. 

Нагадаємо, зі вчора в Україні запровадили надзвичайний стан у сфері енергетики. Мінрегіонбуд доручив головам ОДА та обленерго розробити графіки зменшення енергоспоживання у пікові години.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.