Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Палац мистецтв

Середа, 22 лютого 2017, 14:11

Нардепи з Львівщини проти передачі Палацу мистецтв Фонду держмайна

Палац мистецтв

Народні депутати від МФО "Львівщина" звернулися до Президента і Прем'єр-міністра через намір ФДМУ провести відчуження приміщення Львівського палацу мистецтв. 

Про це повідомила прес-служба народного депутата України, співголови міжфракційного об'єднання "Львівщина", Оксани Юринець. 

Як наголосила Оксана Юринець, Фонд державного майна подає позов:

"Виявляється, що вже неіснуюча Спілка художників УРСР претендує на це майно і Фонд держмайна хоче провести процедуру відчуження цього майна у громади", – сказала нардеп.

Оксана Юринець переконана, що керівництво країни має втрутитися у цю ситуацію.

"20 років Львівська область утримує будинок на Коперника, 17. Там відбуваються численні заходи (і, до речі, найбільша книжкова виставка в Україні, на яку приїжджають в тому числі і найвищі посадовці держави), а тепер ФДМУ вирішив собі відчужити майно, бо, бачте, воно колись належало Спілці художників Української РСР, тому тепер належить державі. Було би смішно, якби не було так сумно! Ця будівля, де відбуваються заходи, важливі не лише для України, а і для всієї Європи, не може належати невідомо-кому. Такого свавілля ми, депутати не допустимо", – заявила Оксана Юринець.

Нагадаємо, що у Господарському суді Києва розглядається справа за позовом Фонду держмайна України до Львівської облради й облдержадміністрації про визнання незаконним та скасування розпорядження й рішень, визнання права власності та витребування нерухомого майна – будівлі Львівського палацу мистецтв. Зокрема, Спілка художників УРСР зазіхає на деякі з приміщень Львівського палацу мистецтв, оскільки саме там вона юридично зареєстрована.

У зв'язку з цим фактом, депутати Львівської облради також звернулись до Президента та Кабміну.

Додамо, що у липні 2012 року депутати Львівської обласної ради під час засідання комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації одноголосно вирішили не передавати у державну власність Львівський палац мистецтв.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.